ZONGULDAK DEVREK İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Usta Öğretici Başvuruları Başladı

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Usta Öğretici Başvuruları Başladı
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Usta Öğretici Başvuruları Başladı

Devrek Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce, 2023-2024 eğitim öğretim yılında açılacak olan kurslarda ders ücreti karşılığı ücretli usta öğretici görevlendirilecektir.

Ücretli  usta öğretici olarak görev almak isteyenler 01-31 Ağustos 2023 tarihleri arasında https://e-yaygin.meb.gov.tr adresi üzerinden E-Devlet şifresi ile  müracaat edebilirler.

Başvurular online (çevrim içi) olacak olup, mesleki yeterlilik ve mesleki deneyim ile ilgili belgeler sisteme pdf veya jpeg formatında yüklenecektir. (Yüklenecek belgelerin Boyutu 512Kb' dan büyük olmamalıdır.)

Başvuru sürecinde kuruma evrak teslimi yapılmayacaktır.

E-Yaygın sistemi üzerinde başvuru evrakları eksik ya da hatalı olan Usta Öğretici adaylarının başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİNE İLİŞKİN HUSUSLAR ŞUNLARDIR:

1) Görev verilecek ücretli usta öğretici, Ek-2'deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenir. Başvuru sonuçları Eylül ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.

2) Görevlendirmeler yüksek puan alandan başlamak üzere tercih sırasına göre yapılacaktır.

3) Yeni kurs talebi olması hâlinde, sıralamada bulunan ücretli usta öğreticilerden görevlendirme yapılır. Sıralamada yeterli ücretli usta öğretici bulunmaması durumunda, kursun açılmasından 15 gün önce duyuru yapılması şartıyla komisyonca gerekli iş ve işlemler tekrarlanarak sıralama yapılacaktır.

4) Mücbir sebepler haricinde göreve başlamayanlar ile verilen görevi bırakanlar için bir yıl süreyle görevlendirme yapılmayacaktır.

5) Ücretli usta öğreticiler için bir mali yıl içerisinde 11 aydan fazla görevlendirilme yapılamamaktadır.

ÜCRETLİ USTA ÖĞRETİCİ GÖREVLENDİRMESİNDE ARANACAK ŞARTLAR:

1) Görev alacağı kursun öğretim programında belirtilen eğitici şartını taşımak.

2) Türk vatandaşı olmak.

3) 18 yaşını doldurmuş olmak.

4) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

5) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

6) Askerlikle ilişiği bulunmamak.

7) Sağlık durumu yönünden görevini yapmasına engel bir durumu olmamak.

KURS AÇILDIĞINDA İSTENECEK BELGELER

1)  Görev almak istediğini belirten dilekçe, (Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nden temin edilebilir.)

2) Ek-2'deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formundaki puana esas olan belgelerin aslı ve fotokopileri, (Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce aslı görülecektir)

3)Sabıka kaydı  (güncel alınmış)

4) Erkek adaylar için Askerlikle ilişiği bulunmadığına dair belge (Terhis veya Tecil edildiğine dair belge)

5) Sağlık durumu yönünden görevini yapmasına engel bir durumu olmadığını bildirir Sağlık Raporu

6) Oryantasyon belgesi (Formasyonu olmayanlar için)

7) İş Sağlığı ve güvenliği belgesi

8) 1 Adet Fotoğraf

9) SGK Hizmet Dökümü (Daha önce kamu kurum ve kuruluşları ile MEB bağlı okul ve kurumlarda eğitici olarak geçirilen süreler için )

01-08-2023

Devrek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Kaymakamlık Binası Zemin Kat Devrek / Zonguldak - 0 372 556 10 23 - 556 42 34

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.